Det kan lätt bli tungt när man kör hästlastbil, därför valde Stall Fant en Clear Round

När Helene Brusefält Fant behövde en hästlastbil till familjens hästgård utvärderade hon alla leverantörer mycket noga innan hon gjorde sitt val.

– Båda mina döttrar rider, och åtminstone en av dem har siktet på en internationell karriär, berättar Helene Brusefält Fant. Därför lämnade jag och min man Stockholm och köpte en hästgård på landet.

I dag jobbar Helene heltid med att bygga upp Stall Fant. Att bygga upp en ny verksamhet från grunden innebär mycket jobb. Man måste bli expert på allt. Även på bilar.

– Jag har gått igenom varenda leverantör i Sverige i jakt på rätt hästlastbil. Jag la stor vikt vid hästens säkerhet och lastvikt. Vi har gått från ponny-tid till storhäst-tid, och jag vill absolut inte bli stannad av polisen vid motorvägen och tvingas lasta av sadlar, hästar eller barn för att kunna köra vidare, berättar Helene och fortsätter:

– Jag la ner mycket tid på research, men till slut var valet enkelt. Det jag gillar mest med Clear Round är:

- Lastvikten
- Designen
- De genomtänkta detaljerna
- Säkerheten
- Att de känns nya och fräscha

– Jag är nöjd med mitt köp. Clear Round sätter hästen i centrum. Det gör vi på Stall Fant också.En vinnare slår till! Evelin Lavén valde en hästlastbil som verkligen sätter hästen i centrum.

Evelin Lavén räds inga hinder och är säker som få i sadeln. Hon rider ofta hem första plats – och gick självklart på vinst när hon skulle köpa sin första hästlastbil.

– När jag sökte en hästlastbil till Lavéns Ridskola som jag driver med min mamma, då ville jag hitta en leverantör som verkligen utgick från hästens behov. Och det fann jag i Clear Round.

Ta bara en sån sak som säkerhet. Det är superviktig när du kör dina bästa vänner! Här är hästdelen byggd i material från flygindustrin. Det gör bilen stark och vridstyv – och lätt!

Den patenterade säkerhetsbommen har jag redan haft nytta av. OM hästen skulle hoppa över bommen så lossar den automatiskt, och man kan även välja att ta bort den. Det gör mig trygg när jag är ute på vägarna.

Jag gillar säkerhetsväggen som skyddar hästens rygg ifall jag skulle råka ut för en krock. Jag har både säkerhetsbälte och krockkudde. Skyddsväggen är lite som hästens krockkudde. Man tänker inte på den, men den kan rädda liv.

Med cirka 20 hästar, 250 elever och flera tävlingar varje vecka blir det mycket resande för Evelin och hennes mamma Ann från Lavéns Ridskola utanför Ängelholm. Bilen används varje dag.

– I dag tog jag bilen ner till stranden för att rida. I går var jag hos veterinären. Och i helgen är det tävling. Då känns det bra att ha en bra bil som verkligen tål att användas.

Det finns många lösningar i Clear Round, som känns självklara när de finns där, men som jag saknat när jag hyrt andra märken. Skyddsduken som sitter framför säkerhetsväggen är enkel att ta bort och spola av. När jag hyrt andra märken måste jag skrubba i vinklar och vrår för att få bort smuts och avföring.

Det är små detaljer som underlättar i vardagen. Luckan vid dörren gör att hästen ser ut – och inte behöver backa vid urlastning. Och rampen är superlätt att lyfta upp när jag ska stänga.

Använder man bilen varje dag gör det så otroligt mycket att bilen är genomtänkt, säger Evelin Lavén.

Hur väljer man en vinnare?
En hästlastbil är en investering. Vill du köpa en Clear Round kostar den från 2 988 kr/mån för företag. Vad gjorde att Evelin vågade satsa på ett så ungt företag som Clear Round?

– Att vara ung är inget handikapp. Då ser man på gamla problem med nya ögon. Det finns ingen som har lika generösa garantier som Clear Round. Säkerhetstänket är helt unikt. Alla finurliga detaljer som visar att de tänkt till. Sveriges bästa lastvikt. Närheten till service. Priset. Jag valde en vinnare!

Lavéns Ridskola
Lavéns Ridskola drivs av familjen Lavén och ligger utanför Ängelholm. Det har ett stort ridhus med fibersand och har plats för 250 elever. Evelin är en meriterad ryttare med bland annat ett SM-guld från 2019 i prisskåpet.

Clear Round
Clear Round hästlastbil är en genomtänkt arbetsmaskin för dig som ställer höga krav. Patenterad säkerhet, superstarkt material från flygindustrin, 4-hjulsdrift (tillval) och 5 års fabriksgaranti. Dessutom: Sveriges bästa lastvikt!